Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Internationaal Zeemanshuis -

Afbraak Antwerpse Zeemanshuis is voor volgende maand

De sloop van het IZA (Internationaal Zeemanshuis Antwerpen) is voorzien voor volgende maand. In november gaat het Zeemanshuis tegen de vlakte om, in afwachting van een nieuw bouwblok, plaats te maken voor een 'tijdelijk' park.

maandag 1 oktober 2012 13:49
Spread the love

Het Zeemanshuis, dat nog steeds in gebruik is, werd in 1954 gebouwd naar een ontwerp van Paul Smekens. Het Zeemanshuis is het laatste modernistische bouwwerk van enige omvang in Antwerpen. Een actiegroep verzet zich tegen het slopen en krijgt steun uit artistieke hoek.

De actiegroep lanceerde woensdag 26 september ‘Open Archief’, een project waarbij iedereen wordt uitgenodigd het Zeemanshuis via foto’s, teksten, tekeningen, video’s … te archiveren.
In 2006 verzamelde het Comité Red het Zeemanshuis nog meer dan 4.000 handtekeningen tegen de sloop van het gebouw.

We brachten in augustus nog een bezoek aan het Zeemanshuis en kwamen terug met unieke recente foto’s, die via onderstaande link op Flickr te bekijken zijn.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!