Nieuws, Samenleving, België, Lokaal, ACV, Inkomensongelijkheid, Brussel, Armoede en sociale uitsluiting, ABBV -

Welvaart is een recht voor iedereen.- fotoreportage

Kloof tussen arm en rijk vergroot! Het Platform voor Welvaart, een platform van vakbonden, mutualiteiten en armoedeorganisaties riepen zondag 30 september in Brussel dan ook op om de ongelijkheid in onze samenleving een halt toe te roepen. Diverse beleidskeuzes vergroten immers de kloof tussen de armen en de rijken in plaats van die te verkleinen. De zwaksten in onze maatschappij betalen nogmaals de rekening van de crisis én de besparingsmaatregelen.

zondag 30 september 2012 23:23
Spread the love

Ze eisen dan ook:
Kwalitatief en duurzaam werk.
Toereikende en welvaartsvaste uitkeringen.
Geen degressiviteit van de werkloosheidsuitkeringen!
Toereikende pensioenen.
Versterkte en toegankelijke sociale rechten en diensten .
Het recht op betaalbare en kwaliteitsvolle gezondheidszorgen.

De manifestatie ging door op het Poelaertplein aan het justitiepaleis.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!