Foto: John Moussiaux (betoging tegen racisme)
Nieuws, Samenleving, Racisme, België, Lokaal, Antwerpen -

Nationale betoging tegen discriminatie en racisme in Antwerpen lokt bijna 500 manifestanten

Zo'n 450 à 500 mensen (350 volgens de...politie) liepen zaterdag namiddag door de Antwerpse straten tegen discriminatie en racisme.

zondag 30 september 2012 08:50
Spread the love

Zaterdag 29 september betoogden bijna 500 mensen – waaronder veel politici van linkse partijen – tegen discriminatie en racisme en voor meer kansen op werk van mensen uit etnisch culturele minderheden. Ze vragen alle partijen die opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen in Vlaanderen en Brussel om zich hiervoor te engageren.

Eén op vier werkzoekenden in Vlaanderen behoort tot een etnisch-culturele minderheid. Zij hebben vier tot vijf maal meer kans om werkloos te zijn dan generatie-Belgen.

Vooroordelen, discriminatie en racisme spelen een grote rol. Een groot aantal jongeren is te laaggeschoold maar uit de cijfers blijkt dat ook hooggeschoolden minder makkelijk werk vinden dan hun autochtone collega’s.

Gemeentebesturen zijn belangrijke werkgevers en kunnen meehelpen om deze werkgelegenheidsachterstand in te halen. Ze vragen een engagement van de kandidaten bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012.
www.anti-racisme.be

Bekijk meer foto’s via:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631651091563/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!