Nieuws, België, Gent, Vooruit, Victoria Deluxe, Gent, Kopstukkendebat Gent -

Unheard Voices – burgers mengen zich in het verkiezingsdebat

Unheard Voices – burgers mengen zich in het verkiezingsdebat
vrijdag 28 september 2012 13:11

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Zowel de politieke partijen als de verschillende organisaties slagen er echter te weinig in om de brede samenleving te betrekken bij de politieke discussie over de toekomst van de stad Gent. En, hoe kwetsbaarder de bewoner, hoe moeilijker zijn of haar boodschap de juiste kanalen vindt.

Daarom trok een ploeg medewerkers van Victoria Deluxe, Samenlevingsopbouw Gent, Intercultureel Netwerk Gent en Vooruit  tussen 18 en 24 juni 2012 door de diverse wijken van Gent op zoek naar de stem en de visie van stadsbewoners op de beleidsmatige uitdagingen voor de stad. Onder de noemer Unheard Voices gingen ze op zoek naar stadsbewoners wiens mening of visie zelden wordt gehoord.

Op 03 oktober in Kunstencentrum Vooruit organiseert ‘Lijst 15’ – een partnerschap van Samenlevingsopbouw Gent in samenwerking met 15 organisaties uit het Gentse middenveld – een kopstukkendebat ‘Over een sociaal Gent’. Een deel van het Unheard Voices materiaal zal er worden getoond. Op dezelfde dag, van 20u00 tot 22u00, organiseert de Vooruit zelf haar Groot Kopstukkendebat in aanwezigheid van twee factcheckers van DeWereldMorgen.be, die zullen controleren of de beweringen van de deelnemers ook juist zijn.

Zie ook: https://www.dewereldmorgen.be/people/victoriadeluxe

take down
the paywall
steun ons nu!