Cultuur, Lokaal, Genk, Winterslag, Genk, Manifesta 9, Industrieel erfgoed, Beringen -

Winterslag en Beringen: hét mekka van industrieel mijnerfgoed

GENK - In 2001 kocht het stadsbestuur van Genk de voormalige mijnsite van Winterslag met zijn monumentaal industrieel mijnerfgoed.

woensdag 26 september 2012 11:30
Spread the love

De site telt meerdere beschermde gebouwen. Het stadsbestuur wilde de site met respect voor het verleden een nieuwe bestemming geven en koos ervoor om in het stoere erfgoed projecten te ontwikkelen die creativiteit stimuleren.

Een bezoek aan de site is een veelzijdige beleving: verken de krachtige industriële architectuur, kom onder de indruk van het imposante mijnerfgoed en verwonder je aan de unieke kunst- en designprojecten die je op verschillende plekken op de site tegenkomt.

We gingen eens kijken tijdens de tentoonstelling Manifesta 9, die nog loopt tot 30 september.

De museumpresentatie van het mijnmuseum van Beringen werd begin 2012 volledig vernieuwd. Hier komt het werk onder de grond vanzelfsprekend aan bod.

Maar ook het sociale leven rond de mijnen en de permanente zoektocht naar arbeidskrachten krijgen een plaats, net als de donkere periode van de stakingen en mijnsluitingen. Ook wordt de vraag gesteld naar wat er vandaag overblijft van het mijnerfgoed: Een eeuw steenkool in Limburg.

Bekijk een zeer uitgebreide fotoreportage via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631623971391/show/

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!