Lokaal, Antwerpen, Hindoe goden, De Indische gemeenschap in Antwerpen, Ganesha-festival -

Antwerps Ganesha-festival

ANTWERPEN - Zoals in andere wereldsteden viert ook de Indische gemeenschap in Antwerpen de verjaardag van Ganesh, de hindoegod met het olifantenhoofd. Dit kleurrijk festival dat plaatsvond tijdens het weekend van 22-23 september, is niet louter een feest van en voor de Indische gemeenschap. Het is een open multicultureel volksfeest, georganiseerd in samenwerking met de stad Antwerpen, waarop iedereen welkom is.

maandag 24 september 2012 14:55
Spread the love

Het hoogtepunt van het driedaagse festival was op zondag 23 september met de processie van Ganesh. Zijn beeld wordt dan  in een kleurrijke stoet van het Stadspark naar het Steenplein gebracht. Daar wordt het te water gelaten van op een boot in de Schelde. Enkele sfeerbeelden.

take down
the paywall
steun ons nu!