Nieuws, Cultuur, België, Genk, Manifesta 9, The Deep of the Modern, Mijnsite Waterschei, Industrieel erfgoed, Moderne kunst in Limburg -

Kunst ontmoet erfgoed tijdens Manifesta 9

GENK - ‘The Deep of the Modern’ is een dialoog van kunstenaars met de indrukwekkende site van de voormalige mijn in Waterschei. Omdat de gebouwen nog niet gerestaureerd zijn, is de confrontatie scherp tussen de kunstwerken en de installaties die nog spreken van kapitalisme, werkomstandigheden, milieu en grondstoffenwinning.

vrijdag 21 september 2012 10:50
Spread the love

Nog tot 30 september is in het prachtig mijngebouw, met vele Art Deco-elementen, van Waterschei een heuse tentoonstellingsruimte voor hedendaagse beeldende kunst te bezoeken. 

De gevel van het hoofdgebouw, voltooid in 1924, is een parel van Art Deco-architectuur en straalt het geloof in de industriële vooruitgang uit. Binnen zijn de uitgestrekte zalen en ruimten volledig uitgekleed tot op het naakte beton, metaal en hout. Daarnaast kan je ook baanbrekende kunstwerken uit de 19de en 20ste eeuw bewonderen die verband houden met de geschiedenis van steenkool en de industrialisering in de 19de en 20ste eeuw.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!