Reportage, Nieuws, Lokaal, Tibet, China, Antwerpen, Dalai lama, Tibetaanse regering in ballingschap -

Tibetaanse ‘Vlam van de Waarheid’ in Antwerpen

ANTWERPEN - De Tibetaanse 'Vlam van de Waarheid' streek dinsdag 18 september neer aan de Bolivarplaats voor het Antwerps justitiepaleis. Zowat 150 mensen die het Tibetaanse vrijheidslied gezongen om aandacht en steun te vragen voor de Tibetaanse kwestie. Daarna ging een optocht naar de Groenplaats waar verschillende toespraken plaatsvonden. Enkele sfeerbeelden.

woensdag 19 september 2012 10:25
Spread the love

De symbolische Vlam heeft al heel India doorkruist en zal ook 22 landen in Europa aandoen, waaronder België. Enkele leden van de Tibetaanse regering in ballingschap reizen mee. Het idee is om overal zoveel mogelijk aandacht voor Tibet te vragen, wegens “de heel ernstige en verslechterde situatie in Tibet”.

Sinds maart vorig jaar hebben 51 Tibetanen zich publiekelijk in brand gestoken in Tibet, een wanhopige noodkreet voor meer vrijheid en voor een vreedzame oplossing van de Tibetaanse kwestie, klinkt het.

De vlam blijft nog tot donderdag in ons land. Woensdag trekt de vlam naar Sint-Pieters-Woluwe. Op donderdag staat er een optocht in Brussel gepland, die zal vertrekken en aankomen op het Luxemburgplein. De acties worden gecoördineerd door het Bureau van Tibet in Brussel in samenwerking met alle Tibetverenigingen in België.

take down
the paywall
steun ons nu!