Nationale antiracistische manifestatie in Antwerpen 29/09
Betoging, Antwerpen, Arbeid, Discriminatie, Manifestatie, Antiracisme, Gemeenteraadsverkiezingen -

Nationale antiracistische manifestatie in Antwerpen 29/09

woensdag 12 september 2012 18:15
Spread the love

Op zaterdag 29 september houdt Hand in Hand tegen racisme een nationale manifestatie in Antwerpen tegen discriminatie en racisme en voor meer kansen op werk van mensen uit etnisch-culturele minderheden. We vertrekken om 14u aan het Astridplein, bij het Centraal Station. 

Waarom betogen?
Eén op vier werkzoekenden in Vlaanderen behoort tot een etnisch culturele minderheid. Zij hebben vier tot vijf maal meer kans om werkloos te zijn dan generatie-Belgen.

Hoe komt dit?
Vooroordelen, discriminatie en racisme spelen een grote rol. Een groot aantal jongeren is te laag geschoold maar uit de cijfers blijkt dat ook hooggeschoolden minder makkelijk werk vinden dan hun autochtone collega’s.

Wat heeft dit met de gemeenteraadsverkiezingen te maken?
Gemeentebesturen zijn belangrijke werkgevers en kunnen meehelpen om deze tewerkstellingsachterstand in te halen. We vragen een engagement van de kandidaten (zie het rappel voor een gemeentelijk antiracistisch tewerkstellingsbeleid op  http://www.anti-racisme.be.

Ben je tegen discriminatie en racisme? Ben je solidair met deze eisen?

Kom dan zeker mee betogen op 29 september!

Alle info en promotiemateriaal op http://www.anti-racisme.be/manifestatie of op onze facebookpagina  https://www.facebook.com/pages/Hand-in-Hand-tegen-racisme/311909578832947.
Neem je deel, schrijf je dan in op  https://www.facebook.com/events/330833360344178/ en blijf op de hoogte.

Belangrijk bericht voor sympathisanten uit de regio Antwerpen: wil je meer info of wil je een handje toesteken bij de promotie, kom dan naar onze info- en mobilisatievergadering op vrijdag 14 september van 18u tot 19u bij Hand in Hand, Breughelstraat 31-33, 2018 Antwerpen (Elcker-Ik gebouw). Affiches en pamfletten liggen er op je te wachten.

Hand in Hand tegen racisme
http://www.anti-racisme.be

take down
the paywall
steun ons nu!