Nieuws, Samenleving, België, Onderwijs, Sociale ongelijkheid, Migratie, Concentratiescholen, Exit concentratie -

Exit Concentratie, documentaire over migratie en onderwijs (deel 1)

Exit Concentratie, documentaire over migratie en onderwijs (deel 1)
maandag 10 september 2012 19:39

Belgische leerlingen zetten dan wel goede resultaten neer voor taal en wiskunde, de sociale ongelijkheid is nergens in de geïndustrialiseerde wereld zo groot als in België.

In België is het voorspelbaar dat je als kind uit een kansarm gezin minder goed zal scoren op de schoolbanken dan wanneer je uit een kansrijk gezin komt. Finland biedt onderwijs van topkwaliteit en zorgt er tegelijk voor dat de sociale achtergrond van een kind nauwelijks invloed heeft op zijn prestaties.

Dit is het eerste deel van de documentaire Exit Concentratie van Luk Dewulf en Inge Wagemakers. Exit Concentratie is een documentaire van 1 uur over migratie en onderwijs, en kwam tot stand met de steun van Fonds Pascal Decroos en de regionale televisiezender AVS.

Exit Concentratie is bestelbaar op DVD door een mail te sturen naar inge.wagemakers@gmail.com.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!