Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Antwerpen, bevrijdingsfeesten, liberation ball, De Modernettes, The Jacquelines, WO I en WO II, Gratis volksbal -

Bevrijdingsfeesten 2012 in Antwerpen.

Traditioneel mag op de Antwerpse Bevrijdingsfeesten het Liberation Ball niet ontbreken. Op vrijdag 7 september gaf Antwerpen met een colonne legervoertuigen het startschot voor het Bevrijdingsbal op de Groenplaats. Enkele sfeerbeelden.

zaterdag 8 september 2012 11:19
Spread the love

Op 4 september 1944 werd Antwerpen bevrijd en bovendien viel de strategisch belangrijke haven van Antwerpen zonder noemenswaardige vernielingen in handen van de geallieerden. Het verzet speelde hierin een zeer belangrijke rol. Antwerpen was bevrijd en de haven van totale vernietiging gered maar de strijd om de Scheldemonding woedde nog bijna twee maanden voort. Zolang de Scheldemonding niet bevrijd was, konden geen schepen Antwerpen binnenvaren. De geallieerden verloren nog 700 officieren en 12.000 soldaten voor het eerste schip op 26 november 1944 Antwerpen aandeed.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!