Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Antwerpen, bevrijdingsfeesten, liberation ball, De Modernettes, The Jacquelines, WO I en WO II, Gratis volksbal -

Bevrijdingsfeesten 2012 in Antwerpen.

Traditioneel mag op de Antwerpse Bevrijdingsfeesten het Liberation Ball niet ontbreken. Op vrijdag 7 september gaf Antwerpen met een colonne legervoertuigen het startschot voor het Bevrijdingsbal op de Groenplaats. Enkele sfeerbeelden.

zaterdag 8 september 2012 11:19
Spread the love

Op 4 september 1944 werd Antwerpen bevrijd en bovendien viel de strategisch belangrijke haven van Antwerpen zonder noemenswaardige vernielingen in handen van de geallieerden. Het verzet speelde hierin een zeer belangrijke rol. Antwerpen was bevrijd en de haven van totale vernietiging gered maar de strijd om de Scheldemonding woedde nog bijna twee maanden voort. Zolang de Scheldemonding niet bevrijd was, konden geen schepen Antwerpen binnenvaren. De geallieerden verloren nog 700 officieren en 12.000 soldaten voor het eerste schip op 26 november 1944 Antwerpen aandeed.

take down
the paywall
steun ons nu!