Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, The Belgian Parkinson Foundation -

Fashion for Parkinson in Antwerp Expo

ANTWERPEN - Op een dag merk je het: je hand beeft ongewild, je kan je veters niet meer knopen, praten wordt moeilijk. Je hebt Parkinson... Dat kan iedereen overkomen. Om deze sluipende ziekte beter te doorgronden en te genezen is geld voor research nodig. Veel geld. Daarom organiseerde 'The Belgian Parkinson Foundation' in samenwerking met 'The Michael J. Fox Foundation' op donderdag 6 september 'Fashion for Parkinson'.

vrijdag 7 september 2012 15:40
Spread the love

Een prestigieuze modeshow dus in Antwerp Expo, gepresenteerd door Kobe Ilsen en Miss België 2011, Justine De Jonckheere. Optredens waren er van Mario Frangoulis en Squadra Bossa FT Buscemi.

Het doel van deze avond was een bedrag in te zamelen ten behoeve van de research naar de ziekte van Parkinson. Dit bedrag zal vervolgens verdubbeld worden door The Michael J. Fox Foundation en de 50 million dollar Brin Wojcicki Challenge, opgericht door Serge Brin (co-oprichter van Google) en zin echtgenote Anne Wojcicki.

Het verdubbelde bedrag zal worden geïnvesteerd in een baanbrekend researchproject naar de ziekte van Parkinson in Europa, onder toezicht van de Belgian Parkinson Foundation en prof. Christine Van Broeckhoven (UA).

Fashion For Parkinson startte met een receptie met champagne en hapjes, opgeluisterd door het Jazz Septet onder leiding van Eva’s Sparrow, aangevuld met enkele blazers van het Brussels Jazz Ensemble.

Na een welkomstwoordje door prof. Christine Van Broeckhoven en Michael Fox (via videoboodschap), startte een prestige fashion show met medewerking van diverse grote luxemerken en werd gelopen door niet minder dan 25 mannequins.

Tussen de twee showgedeelten was een muzikaal optreden van Mario Frangoulis die, net zoals alle andere bekende personen, volledig belangeloos aanwezig was. Daarnaast was er ook een tombola.

1.200 mensen gingen in op de uitnodiging, onder wie de Amerikaanse ambassadeur in België en minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD). Een VIP-tafel voor 10 personen kostte 1.000 euro.

Bekijk meer foto’s via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/7215763149726636/show/

take down
the paywall
steun ons nu!