Haatcampagne De Telegraaf

Haatcampagne De Telegraaf

woensdag 5 september 2012 08:32
Spread the love

Interessant… De Telegraaf wendt zijn macht als grootste krant van niet-denkend Nederland aan om de stemmer te beïnvloeden. [1][2] Eenzijdig nieuws en subjectiviteit zijn wij gewoon. Het ondersteunen van fascistoïde elementen ook. Op de SP heeft de krant het nooit gehad – evenwel heeft het al haatcampagnes gevoerd tegen GroenLinks, PvdA, krakers, geloof in het broeikaseffect en zelfs andere kranten moeten het vergelden.

Het schijnt echter geaccepteerd te worden. ‘Want zij doen dat altijd, anderen aanvallen’.

Wel, mij is geleerd dat een krant altijd het nieuws objectief zou moeten weergeven. Nu is de wereld zeer complex en is een volledig objectieve visie daarom onmogelijk: er is gewoonweg geen plek of tijd in een gemiddelde krant om alle kanten van een probleem te belichten. Er zijn ook zoveel problemen en zelfs een selectie van de problemen is al een vorm van subjectiviteit. Hierdoor is een krant altijd bijna gedwongen enige mate van subjectiviteit te tonen. Het siert een krant echter hiertegen in te gaan en toch maar zo veel mogelijk het niews objectief te brengen.

De Telegraaf probeert dat niet eens. Trouw kun je ze echter niet ontzeggen: ze zijn begonnen met steun aan fascistische elementen – daarvoor zijn zij na WOII ook enkele jaren verboden geweest – en nog altijd steunen ze de fascistische elementen in de wereld.

Er wordt tegenin gebracht dat De Telegraaf enkel wordt gelezen door VVD en PVV en dat de haatcampagne daarom geen invloed zal hebben op SP-stemmers. Daarover kunnen Duyvendak [4] en Vogelaar ongetwijfeld meespreken – zij waren genoodzaakt op te stappen na een haatcampagne enkel door De Telegraaf en GeenStijl, het blog en kleine broertje – hoewel niet-officiëel – van De Telegraaf. Net als de professioneel fotograaf die woonde in een moslimbuurt – moslims worden nota bene aangevallen door De Telegraaf en zijn in het minst gebaat bij wat deze krant te zeggen heeft – en door de krant werd beticht een SM-kelder te hebben. [3] Hiervan bleek niks waar en de journalist van De Telegraaf bleek omgekocht door een bedrijf om de fotograaf zwart te maken. De fotograaf werd desalniettemin door deze niet-Telegraaflezers vies aangekeken en het kostte hemz ijn clandizie.

Een haatcampagne tegen deze wanstaltige krant zou op zijn plaats zijn.

1: http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/09/04/insiderspanel-telegraaf-voert-campagne-tegen-sp-heeft-dat-effect/

2: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3311140/2012/09/04/Telegraaf-en-VNO-NCW-bashen-SP-volgens-Marijnissen.dhtml

3: http://zembla.vara.nl/Nieuws-detail.2624.0.html?&tx_ttnews[tt_news]=50379&cHash=c7e2a23cf0654de80e36360d91a315dc

4: http://www.google.be/search?q=telegraaf+duyvendak&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-GB:official&client=firefox-a

take down
the paywall
steun ons nu!