Lokaal, Antwerpen -

Eerste editie van World Ports Classic voor Tom Boonen

De World Ports Classic, een tweedaagse etappekoers tussen de twee havensteden Rotterdam en Antwerpen, is nieuw op de internationale wielerkalender.

zaterdag 1 september 2012 20:41
Spread the love

Voor deze eerste editie reden de renners van Rotterdam tot Antwerpen en van Antwerpen tot Rotterdam. Volgende jaar zal het omgekeerd verlopen. De organisatie is in handen van Amaury Sport Organisation (ASO), de mensen van… de ‘Tour de France’. Niet niets dus, qua impact.

André Greipel en Tom Boonen waren de twee bekenste renners aan de start. De einduitslag na twee dagen was in het voordeel van Tom Boonen, die zaterdag in Antwerpen won.

Deze koers wordt een klassieker op het jaarlijkse wielerkalender. Een troef meer dus voor Antwerpen, dat met een paar koersen zoals de Derny Na-Tourcriterium of de Scheldeprijs al rijk was op het gebied van wielrennen.

Bekijk meer foto’s over deze twee-daagse voor wielerfanaten  in Antwerpen via:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631354164712/show/
 

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!