Nieuws, België, Brussel, Politiegeweld, Agressie door politie -

Opnieuw politiegeweld in Brussel

In Brussel is opnieuw een geval van politie-agressie opgedoken. Een buurtbewoner maakte beelden van een geboeide man die dinsdagavond in de buurt van het Montgomeryplein hard aangepakt wordt door de politie.

vrijdag 24 augustus 2012 15:18
Spread the love

De man ligt geboeid op de grond en vormt dus geen gevaar voor de agenten, maar wordt toch geschopt en hard tegen de grond geduwd. Ook bij het instappen in de politiewagen krijgt hij nog een paar rake klappen.

Gert Cockx van de politievakbond NSPV veroordeelt de feiten in het VTM-nieuws: “De man blijft in totaal 9 minuten geboeid op de grond, dat zijn 8 minuten en 30 seconden te veel. Hij incasseert een paar klappen en wordt zelfs een beetje gemolesteerd, dat is totaal overdreven. Als agent moet je proberen boven het conflict te staan, maar de agenten zijn hier zelf in het conflict gedoken. Dat loopt dus fout van A tot Z.” 

De politiezone Montgomery in Brussel is ondertussen een onderzoek gestart naar het gedrag van de agenten.

Dit is niet de eerste keer dat de politie haar boekje te buiten gaat. John Vandaele van het tijdschrift MO* verzamelde een pak getuigenissen, maar vanuit politieke hoek bleef het muisstil. “Hier kan je kennelijk geen stemmen mee winnen”, aldus Vandaele.

Lees het volledige dossier onderaan bij Lees ook “Zeg dat je een makaak bent of ik sla harder”.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!