“Mechelse politie waant zich in Wilde Westen”: open brief aan burgemeester Somers
Opinie - Leila

“Mechelse politie waant zich in Wilde Westen”: open brief aan burgemeester Somers

MECHELEN - De politie viel op een bijzonder brute manier binnen bij de familie El A. in Mechelen. De zus schrijft een open brief aan burgemeester Bart Somers (Open VLD) van Mechelen.

dinsdag 21 augustus 2012 14:50
Spread the love

Beste burgervader van Mechelen,

Ik stuur u deze mail in naam van mijn zus S., omdat ze zelf te erg in shock is om te reageren. We zijn verontwaardigd en walgen van een politie-optreden dat we zonet aan den lijve hebben mogen ondervinden.

Een legertje agressievelingen: we hebben daar geen andere woorden voor. Dat de politie haar werk moet doen, is één ding en dat wordt niet in vraag gesteld, maar de manier waarop dit stelletje agressievelingen tewerk ging, tart alle verbeelding.

Blijkbaar kwamen ze iemand oppakken, maar in plaats van dat op een humane manier te doen, kozen ze voor een actie-optreden waarbij ze gaandeweg een aantal kinderen een trauma bezorgden. Een baby van 10 maanden nota bene, werd geduwd door wat een handhaver van de wet moet voorstellen.

De slaapkamer van mijn zus werd overhoop gehaald; kindjes die getraumatiseerd stonden toe te kijken, zijn in shock. Een meisje van 11 jaar werd gevraagd of ze over informatie beschikte. Een jongen van 15 die z’n broer wilde zien, werd bij de keel gegrepen en zijn bril werd daarbij gebroken.

Pepperspray werd gebruikt tegen een vijftienjarige. De reiskoffer van een familielid dat vannacht op vakantie zou vertrekken, werd meegenomen naar het politiebureau; nadat die opnieuw opgeëist werd op het politiebureau, bleek die helemaal overhoop gehaald te zijn. Het bed van één van mijn neefjes werd ingetrapt en is helemaal doorgezakt.Dit is niet de eerste keer dat het Mechelse politiecorps zich in het Wilde Westen waant. Een belegering temidden van een woonwijk lijkt nog gerechtvaardigd als je spreekt over een zware terrorist die door Interpol gezocht wordt. Is het bij gebrek aan actie dat uw politiecorps zich almachtig waant? Of is het een laissez-faire praktijk waarbij dergelijke acties wel vaker door de vingers gezien worden, omdat niemand ze publiekelijk aankaart?Het feit dat een baby van 10 maanden wordt omver geduwd en de mama nodeloos in de buik wordt getrapt en slagen en verwondingen oploopt, is werkelijk wansmakelijk. U heeft de opdracht om AL uw burgers te dienen en niet enkel diegenen waarvoor uw agenten een inspanning wensen te leveren.

De baby wordt zo dadelijk onderzocht in het ziekenhuis; daarvan wordt in elk geval een attest opgesteld. Er wordt zeker en vast ook een klacht ingediend, want het wordt tijd dat dergelijke optredens een halt wordt toegeroepen. Indien u er zelf niet op reageert, dan zullen we zelf alle nodige bestaande procedures doorlopen om de waarheid aan het licht te brengen.Wij, als Mechelaars, zijn het grondig beu dat alles mag en kan bij de politie van Mechelen. Het is niet omdat de laatste weken de pers overstelpt wordt door nieuwtjes over politieagenten die zich bedreigd voelen, dat ze zich almachtig mogen gedragen.

 

Creative Commons

take down
the paywall
steun ons nu!