Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, 't Eilandje, Badboot -

Elitair drijvend openluchtzwembad ‘Badboot’ op het Eilandje feestelijk geopend

ANTWERPEN - Op dinsdag 14 augustus werd het drijvende openluchtzwembad 'Badboot' op het Eilandje in Antwerpen officieel geopend.

donderdag 16 augustus 2012 10:55
Spread the love

Honderd kinderen van de Antwerpse speelpleinwerkingen mochten het nieuwe bad inzwemmen. Daarna opende de zwembadboot de deuren voor het grote publiek.

Het zwembadgedeelte van het 120 meter lange schip bestaat uit een groot zwembad en een kinderbad met kleedhokjes, douches en een lig- en relaxzone met zetels.

Het zwembad is (met uitzondering van dit eerste jaar) minstens geopend van 15 mei tot en met 15 september. Bij goed weer kan het zwemseizoen worden uitgebreid. Om alles in goede banen te leiden en lange wachttijden te vermijden, is er via de website www.badboot.be een online-reservatiesysteem voor de zwembeurten.

In de winter zal het grote zwembad worden omgebouwd tot schaatsbaan.

Ondanks de democratische toegangsprijs van vier euro per zwembeurt (voor één uur) – en dit dankzij de steun van de stad (148.900 euro op jaarbasis) – kregen we al op de eerste dag het gevoel dat dit een elitair zwembad voor de buurtbewoners van het trendy wordende Eilandje zal zijn. Precies wat de stad niet wil …

Bekijk meer foto’s van de officiële opening via: http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157631068661660/show/

take down
the paywall
steun ons nu!