Nieuws, Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Zomer van Antwerpen, Antwerps Eilandje, Badboot, Drijvend openluchtzwemdok -

Drijvend openluchtzwembad ‘Badboot’ op het Eilandje geopend

ANTWERPEN - Dinsdag 14 augustus werd het drijvend openluchtzwembad 'Badboot' op het Antwerpse Eilandje officieel geopend. Honderd kinderen van de Antwerpse speelpleinwerkingen mochten het nieuwe bad inzwemmen. Om 13 uur opende de zwembadboot de deuren voor het grote publiek.

donderdag 16 augustus 2012 10:25
Spread the love

Onder ruime belangstelling werd het zwembad in het Kattendijkdok op het Eilandje dinsdag officieel geopend. Na de toespraken mocht een van de kinderen die het bad inzwommen, naar aloude traditie het schip dopen met een champagnefles.

Het zwembadgedeelte van het 120 meter lange schip bestaat uit een groot zwembad en een kinderbad inclusief kleedhokjes, douches en een lig- en relaxzone met zetels. De aangepaste inplanting van de twee zwembaden – op minimale hoogte boven het dokwater – geeft de gebruikers het gevoel dat ze in het dok zelf zwemmen. Een unieke ervaring!

De private partner behoudt ook dezelfde prijs voor een zwembeurt als in de stedelijke openluchtzwembaden, namelijk 4 euro per uur. Bij het ontwerp en de bouw van het schip werd ook de nodige aandacht aan de veiligheid voor de zwemmers besteed.

take down
the paywall
steun ons nu!