Verslag, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Rubensmarkt -

Antwerpen: Rubensmarkt trekt 100.000 bezoekers

Op 15 augustus vindt op de Grote Markt in Antwerpen ieder jaar de Rubensmarkt plaats. Het is de hoogmis van de Antwerpse feestmarkten in het hart van de stad. Marktkramers dragen kledij uit de tijd van barokmeester Rubens.  Meer dan 180 kramen in middeleeuwse stijl bieden de gasten dranken, spijzen, waren en antiek aan.

donderdag 16 augustus 2012 09:22
Spread the love

De Rubensmarkt vindt elk jaar plaats op de dag van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart. Voor de Sinjoren is 15 augustus bovendien ‘Moederkensdag’. Het is een jaarlijks initiatief van de Algemene Markthandelaars Vereniging.

Wie zich op deze feestelijke Rubensmarkt begeeft waant zich bijna in de tijd waarin Peter Paul Rubens nog leefde. De kledij, de voedingswaren en de accessoires die aangeboden worden zijn echter uit deze tijd.

Enkele sfeerbeelden.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!