Nieuws, Cultuur, België, Wereldmuziek, Parlatent, Boechout, Zita Swoon -

Zita Swoon Sfinks 2012 Concert

Zita Swoon Sfinks 2012 Concert
donderdag 9 augustus 2012 18:15

Stef Kamil Carlens veranderde de naam Zita Swoon in ‘Zita Swoon Group’ omdat hij meer wilde brengen dan alleen maar muziek. Hij wou zich open stellen voor interacties met andere Culturen en kunstdisciplines.

Zo reisde hij, op impuls van het Zuiderpershuis naar Burkina Faso en kwam daar in contact met de nomaden-cultuur van de Peul.
Het resultaat is “Wait for me” een samenwerking tussen Zita Swoon Group en de Burkinese Awa Démé en Mamadou Diabaté Kibié. Muzikaal is het een mix blues en folk met West-Afrikaanse mandingue, inhoudelijk gaat het over de problemen die Afrika en de wereld in hun greep houden.

take down
the paywall
steun ons nu!