Nieuws, Antwerpen, Catalonië -

De kasteelbouwers van Catalonië

De kasteelbouwers van Catalonië
maandag 6 augustus 2012 12:18

In totaal telt Catalonië 60 verschillende groepen van kasteelbouwers. De traditie van kastelen bouwen van mensen komt voort uit een katholieke traditie van meer dan 200 jaar oud. Eén van die kasteelbouwers is Castellers de la Vila de Gràcia, genoemd naar het historisch stadsgedeelte van Barcelona. Zij kwamen voor het eerst naar België om de bezoekers van Sfinks Mixed een voorproefje te geven van wat zij allemaal kunnen als groep.

Gedurende het festival lieten de kasteelbouwers verschillende constructies zien. Maar ook gaven zij workshop, waarbij zij aan geïnteresseerden tips gaven om zo hoog mogelijk te bouwen. Voor sommigen is kastelen bouwen een sport, voor anderen een nationaal symbool, voor nog andere staat het gewoon garant voor puur plezier.

Maar vooral zorgt het collectief gebeuren voor een familiale band die al snel duidelijk wordt. Er wordt telkens weer massa’s tijd en energie geïnvesteerd om het project te doen slagen. Tegenwoordig geraakt deze traditie meer en meer bekend bij het grote publiek en wordt het zelfs gebruikt bij team building.

take down
the paywall
steun ons nu!