Nieuws, Antwerpen, Cultuur, Zuiderpershuis -

Wereldculturencentrum Zuiderpershuis legt de boeken neer

ANTWERPEN - De Raad van Bestuur van het Wereldculturencentrum Zuiderpershuis besloot op vrijdag 3 augustus 2012 de vzw te ontbinden en in vereffening te gaan omwille van een schuld van 350.000 euro en de aanhoudende kritiek op het artistiek beleid.

zondag 5 augustus 2012 11:58
Spread the love

Daarmee valt het doek over het interculturele centrum dat ruim twintig jaar een gezaghebbende programmatie aanbood in het genre. Een en ander is het gevolg van de weigering van de Vlaamse regering het Zuiderpershuis nog verder subsidies te verlenen. De vereffening komt daardoor niet geheel onverwacht.

Erfpacht

Ontslagnemend voorzitter en gewezen Staatssecretaris voor Ontwikkelingssamenwerking, Eddy Boutmans, hoopt nu dat de leemte op het vlak van diversiteit in de stad nog kan worden opgevuld door nieuwe initiatieven te steunen en aan te moedigen. De Antwerpse schepen van Cultuur, Philip Heylen (CD&V), liet al eerder weten dat de stad Antwerpen bereid is in de toekomst mee te praten over een vernieuwde invulling van het Zuiderpershuis. De stad is trouwens eigenaar van het historisch pand dat in 1992 in erfpacht werd gegeven aan de vzw Zuiderpershuis, zodat de schepen of zijn opvolger na de gemeenteraadsverkiezingen nog het best geplaatst zijn om constructief naar een oplossing te zoeken.

Extra city

Het beeldencentrum Extra City en de interculturele vzw’s 0090 en Moussem toonden interesse om het pand te huren en het in samenwerkingsverband verder uit te baten.

take down
the paywall
steun ons nu!