Stop de wet ‘van de straat’

Stop de wet ‘van de straat’

donderdag 2 augustus 2012 11:05
Spread the love

Het was te verwachten dat de eventuele vrijlating van Michelle Martin, heel wat stof zou doen opwaaien.

De ‘verwensingen’  zowel naar betrokkene, het gerecht als de politiek gaan met mekaar de concurrentie aan van de stratste of de meest grove en gore. Ik kan begrijpen dat, zeker bij de direct betrokkenen, de emoties hoog oplaaien. En ja, de politiek gaat niet helemaal vrijuit. De zaak ‘Dutroux’ is al zo ‘oud’ dat het parlement meer dan tijd zat heeft gehad om de wet Lejeune aan te passen. Maar weer eens hebben ze gekozen voor de methode ‘Dehaene’. Namelijk de problemen oplossen als ze zich voordoen. In dit geval duidelijk niet de beste taktiek!

Maar wat mij in deze het meest verontrust is dat de ‘zaak Martin’ is ‘de wet van de straat’. Los van de noodzaak van een eventuele aanpassing v/d wet Lejeune, is het inderdaad echt niet goed wat er nu allemaal gaande is. Het heeft veel weg van een lynchpartij. Op zich is dit een zeer gruwelijke gedachte. Zelfs het klooster wat haar -onder bepaalde voorwaarden- onderdak zou geven blijft niet gespaard.

Nochtans : Vergevingsgezindheid is één van de pijlers van het Christene zijn. Blijkbaar past dat niet langer in het ‘moderne, keiharde hedendaagse plaatje’ Niet je geloof, je vertrouwen of zelfs je vastberadenheid mag ingaan tegen ‘de wet van de straat’ Pek en veren worden dan je deel.

Wie kloostermuren beklad en nonnen met de dood bedreigd heeft geen morele lessen te leren aan M. Martin.

Dré Wolput

take down
the paywall
steun ons nu!