Klimaatactiekamp begint binnen twee dagen!
Klimaat, Actie, Leuven, Kamp, Aktiekamp -

Klimaatactiekamp begint binnen twee dagen!

woensdag 1 augustus 2012 10:36
Spread the love

Vrijdag al begint het vijfde klimaatactiekamp dat dit jaar in de buurt van Leuven zal worden gehouden. Hieronder de uitnodiging. Wie wil komen is welkom op de locatie die vanaf donderdag bekendgemaakt zal worden op onder meer climaxi.be, climate-justice-action.be, of door dan te bellen naar het nummer 0478/07 98 58. Hopelijk tot in Leuven!

Algemene uitnodiging:

We willen je graag uitnodigen voor het vijfde klimaatactiekamp dat deze vrijdag 3 augustus begint in Leuven. Op het programma staan interessante activiteiten zowel voor jong als oud.  Je kan een heel kamp komen en een tent opzetten, maar je kan er evengoed één of meerdere activiteiten uit pikken die je interessant vindt.
Een kort overzicht:

Het centraal thema van het kamp is banken en hun rol in de klimaatcrisis. Wist je bijvoorbeeld dat als je de investeringsportefeuille van BNP Paribas analyseert, die bank verantwoordelijk is voor een grotere uitstoot van broeikasgassen dan oliebedrijf Shell? Zaterdagmiddag vanaf 14 uur maken we een toer door Leuven langs de verschillende banken en verneem je nog meer hallucinante gegevens.

Ook dit jaar is er een lokaal thema dat ons nauw aan het hart ligt en dat is het verdwijnen van landbouwgrond en meer bepaald het dossier Parkveld. Zondagmiddag doen we een actie en doe-namiddag in Parkveld (Aan de Geldenaaksebaan, Leuven) met een wandeltocht, debatten, workshops en ludieke acties.

Verder zijn er tijdens het hele kamp ‘doe’-activiteiten gepland waarbij we de handen uit de mouwen te steken, zoals de bouw van een kleine rocketstove, een kookvuurtje dat je kan meenemen op bv trektochten, een kruidenwandeling of een workshop permacultuur waarin we leren op een andere manier met de natuur en met onze tuin om te gaan.

In de ‘denk’-workshops komen een heleboel onderwerpen aan bod, o.a voedselsouvereiniteit (zaterdag om 10.00 uur), steenkoolgas en de plannen voor België (zaterdag 20.00 uur) en  de invloed van het neoliberalisme en de financiële crisis op het klimaatbeleid (zondag 10.00 uur).

Heb je zelf nog een idee voor een activiteit? Kom gerust af , er is een ‘open space’ met voldoende plaats en ruimte voor nog andere workshops.

‘s Avonds is er een gezellig bar met op vrijdag 3/8 optredens van The Sennin (singer-songwriter) en L’ame Buccale (Franse Hip hop groep uit Leuven) en op dinsdag 7/8  Yaya & the lazy love band.

Het uitgebreid programma vind je op www.climaxi.be.

De plaats waar de activiteiten door gaan kunnen jullie vanaf donderdag 2 augustus te weten komen op de website  www.climate-justice-action.be of www.climaxi.be of je kan bellen naar 0478/07 98 58

take down
the paywall
steun ons nu!