De voormalige Pakistaanse president Pervez Musharraf
Nieuws, Pakistan, Benazir Bhutto, Musharraf -

Interpol weigert opsporingsbevel Musharraf

De internationale politiedienst Interpol weigert een aanhoudingsbevel uit te vaardigen tegen de voormalige Pakistaanse president Pervez Musharraf. Pakistan wil de man laten aanhouden vanwege zijn vermeende rol bij de moord op Benazir Bhutto.

woensdag 1 augustus 2012 17:00
Spread the love

Interpol wees de vraag af omdat de Pakistaanse overheid het verzoek met onvoldoende documentatie had onderbouwd. Volgens de Pakistaanse krant Dawn heeft het land inmiddels bijkomende documentatie naar de politiedienst gestuurd. Daarbij zou ook een verklaring zitten van Javed Iqbal Cheema, de voormalige directeur-generaal van de dienst Contraspionage bij de Pakistaanse inlichtingendienst ISI.

Een verzoek om uitlevering bij de Britse regering werd eerder afgewezen omdat er geen formeel uitleveringsverdrag bestaat tussen beide landen.

Musharraf is aangeklaagd wegens zijn betrokkenheid bij de zelfmoordaanslag op Benazir Bhutto in 2007. Bhutto was op dat moment oppositieleidster en een felle tegenstander van Musharraf.
 

take down
the paywall
steun ons nu!