Nieuws, Cultuur, België, Sfinks Mixed 2012, Flavia Coelho, Alternatieve Latin, Molotov -

Alternatieve Latin in Boechout

BOECHOUT – Op de laatste dag van Sfinks Mixed is weer muziek uit alle windstreken te horen. Voor Zuid-Amerikaanse klanken moesten we vandaag bij Flavia Coelho en Molotov zijn.

maandag 30 juli 2012 09:50
Spread the love

Flavia Coelho komt oorspronkelijk van Rio de Janeiro, maar sinds 2006 vertoeft ze in Parijs, waar haar Braziliaanse roots zich vermengden met salsa, bossa nova, raggamuffin en zelfs hip hop. De grenzen tussen al deze stijlen worden uitgewist door haar krachtige stem en zonnig timbre. Haar sensuele en feestelijke stijl maken haar muziek zeer herkenbaar. Al doende leert men en dus staat Flavia Coelho al van haar veertiende op het podium te schitteren. Schipperend tussen tal van steden, mensen en genres, ontwikkelde ze haar eigen stijl, die nu te beluisteren is op haar debuutalbum ‘Bossa Muffin’, een cd die ze zelf omschrijft als een eclectisch reisboekje.

Molotov brengt een explosieve cocktail van Mexicaanse rock, rap en hip hop met een saus van politiek getinte lyrics, vergezeld van zware baslijnen en gitaarrifs. De band ontstond in 1995 in underground Mexico City en groeide na enkele jaren ploeteren uit tot een groot succes, zowel binnen als buiten Mexico. Door de dissidente aard van hun muziek was Molotov lange tijd een doorn in het oog van de Mexicaanse regering. Ondanks hun succes weigerden sommige zenders hun clips uit te zenden en waren bepaalde concertzalen lange tijd ‘off limits’ voor de groep. Toch won Molotov al vier keer een Latin Grammy Award en ook de MTV Award voor Best Artist hebben ze op hun naam staan.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!