Nieuws -

Markt zonder winst op Sfinks

BOECHOUT - Op het Sfinksfestival zijn dit jaar opnieuw een aantal NGO's aanwezig die voor een inhoudelijke afkoeling kunnen zorgen tussen de swingende optredens door. We gingen even luisteren wat de hete hangijzers zijn dit jaar waarover deze organisaties extra informatie willen brengen en waarrond ze sensibiliseren.

zaterdag 28 juli 2012 12:25
Spread the love

Intal – campagne tegen militaire interventies

Intal (International Action for Liberation) is een Belgische NGO. Ze werken vooral rond het recht op gezondheid in onder andere Congo, Filipijnen en Palestina. Ze voeren ook campagne tegen militaire interventies. Zo mobiliseerde ze vorig jaar heel wat mensen en organisaties tegen de militaire interventies van de NATO in Libië. Volgens Ludo De Keersmaeker van Intal wordt de berichtgeving over deze interventie door de massamedia meestal éénzijdig verkocht als een succesverhaal, terwijl de situatie momenteel in Libië er niet bepaald op verbeterd is.

Dit jaar voert Intal vooral campagne voor een militair embargo (boycot) tegen Israël. België zou geen wapens meer mogen leveren aan Israël. Ook geen wapens aankopen uit Israël of dienen als transit-land voor die wapenhandel.

“We vinden onze aanwezigheid op een festival als Sfinks belangrijk om onze campagnes meer bekendheid te geven, informatie te verstrekken, handtekeningen in te zamelen voor petities en e-mailadressen te verzamelen voor de nieuwsbrief”, zegt Ludo van Intal.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!