Nieuws, België -

Kid Creole and the Coconuts op Sfinks Mixed

BOECHOUT - Terug van nooit helemaal weggeweest! Al meer dan 30 jaar zorgen Kid Creole en zijn Coconuts voor funky entertainment op podia over de hele wereld.

vrijdag 27 juli 2012 22:48
Spread the love

Kid Creole and the Coconuts is een Amerikaanse muziekgroep rond zanger, leider en oprichter August Darnell, die opgroeide in The Bronx, een zwarte wijk in New York. The Coconuts zijn dan weer een glamoureus trio achtergrondzangeressen waarvan de samenstelling doorheen de jaren reeds meerdere malen gewijzigd is. De groep speelt een mengeling van disco en Latijns-Amerikaanse muziek met jazz- en luesinvloeden uit de jaren 30. De groep was vooral succesvol in de jaren 80.

Vandaag, op de openingsavond, stonden ze op het Sfinks Mixed festival met hun eerste plaat in 10 jaar. Kid Creole wil naar eigen zeggen een lichtere en betere realiteit creëren waarin geen plaats is voor onderscheid tussen rassen.

‘I Wake up Screaming’ werd overal enthousiast onthaald als een luchtige discoplaat met hier en daar een donker kantje. In zijn optreden voorzag the Kid genoeg ruimte voor grote hits als ‘Annie, I’m Not Your Daddy’ en ‘Stool Pigeon’. Een ding is zeker: de jaren hebben geen vat gehad op Kid Creole and the Coconuts, ze swingen nog steeds even hard als vroeger! Het publiek reageerde enthousiast, maar toch slaagden de folkloristische Kid Creole en zijn Coconuts er niet volledig in om de toeschouwers volledig uit de bol te doen gaan. 

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!