Aankondige affiche

Antwerpen -

City of Sheffield Youth Orchestra met middagconcert in het Antwerpse Sint-Pauluskerk.

De CSYO (City of Sheffield Youth Orchestra) werd opgericht in 1980 en heeft nu ongeveer 80 leden met een leeftijd van 13 - 21. Donderdag gaven ze een - gratis - middagconcert in het sint-Pauluskerk in Antwerpen. Zo'n 300 mensen kwamen luisteren en genieten.

donderdag 26 juli 2012 19:25
Spread the love

Het ‘City of Sheffield Youth Orchestra’ komt drie keer per jaar bij elkaar, meestal in elk van de vakantie perioden met een intensieve cursus, vaak residentieel, gevolgd door concerten.
In juli 2005 heeft het orkest een toernee door Kroatië gemaakt, speelde Zwane Meer met het Koninklijke Russische ballet voor een publiek van 4.000, een concert uitgezonden op tv in zeven landen.
Hert orkest heeft de backing track van het laatste nummer van John Lennon, in de Abbey Road Studios in Londen, opgenomen.
Ze hebben ook getoerd in de Tsjechische Republiek, Duisland, België, Zwitserland, Noorwegen, Frankrijk, Spanje en Polen.
Een van hun meest recente tournees volgde een uitnodiging om deel te nemen aan de prestigieuze Pablo Casals Internationale Muziek Festival in Spanje, het enige amateur lichaam zo te zijn gehonoreerd. Er zijn veel dirigenten geweest, altijd professionelen, in de laatste 29 jaar met inbegrip van namen als Adrian Leaper, en Martyn Brabbins. Chris Gayford is de huidige “resident” dirigent en hij heeft een unieke en productieve werkrelatie met  de spelers ontwikkeld.
Als solistenzijn inbegrepen bekende namen als John Lill, Martin Milner, Anna Markland, Nigel Kennedy, Peter Donohoe, Lesley Garrett, Ronan O’Hora, Eleanor Bron, Matthew Barley, en Natalie Clein en Peter Cropper.
Het orkest heeft een benijdenswaardige esprit de corps grotendeels te wijten aan de medewerkers die, naast hun muzikale rol, zorgen voor de leden in een pastorale manier.
Alle leden worden verzorgd door een uitstekende mentoring systeem.
De resulterende hoge moraal heeft  geleid tot enkele memorabele optredens, waarvan dat dit werd aangetoond in dit concert in Antwerpen.
www.csyo.org.uk
 

Bekijk meer foto’s via:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630762414098/show/

take down
the paywall
steun ons nu!