En wat hebben we vandaag geleerd?

En wat hebben we vandaag geleerd?

woensdag 25 juli 2012 21:02
Spread the love

Maar liefst 97%, ik herhaal 97% en ik herhaal het nog maar eens, 97% van de dossiers over misbruik van voorkennis, manipulatie van aandelenkoersen en andere beursdelicten wordt door de rechtbank zonder gevolg geklasseerd.

Al maanden heeft de bende van zes die ons land bestuurd de mond vol over besparen. Je kan het zo gek niet bedenken of ze vinden wel één of andere groep uit de maatschappij die op een goedkope manier kan beschimpt en bestolen worden. Samenwonende werklozen zien hun uitkering gedecimeerd tot 400€, kandidaten voor het staatsexamen laten zich volgens hen alleen maar inschrijven om hun werkloosheidsvergoeding niet te verliezen, echtgescheidenen  zullen voortaan bovenop de miserie die ze al hebben nog eens een miserietaks moeten betalen, toekomstig gepensioneerden zien straks de 2de pijler die hen in hun keel gedramd is als liberaal alternatief, als sneeuw voor de zon verdwijnen terwijl hun eerste pijler niet eens meer volstaat om nog een zinvolle oude dag tegemoet te gaan, arbeiders uit de zwaarste sectoren zullen samen met ons allen langer moeten werken, niet dat zij het zijn die langer zullen leven uiteraard maar kom, de blutsen met de builen.

Wat heb ik dus vandaag geleerd Piet? Ik heb geleerd dat de voltallige regering zich in feite vrijwillig zou moeten aanbieden bij de dichtsbijzijnde rechtbank voor schuldig verzuim en bendevorming. Waarschijnlijk zal hun zaak geseponeerd worden.

Volledigheidshalve publiceer ik hieronder de titels die ik ALLEEN VANDAAG nog maar mocht terugvinden in de kranten.

– Gerecht laat 97 procent van beursmisdrijven ongemoeid
– Vier Europese grootbanken genoemd in schandaal rond interbankenrente
– Baas Barclays zat achter gesjoemel met rente
– Superrijken verbergen 17.000 miljard euro voor de fiscus
– Fiscus onderzoekt Luxemburgse paraplu voor rijke Belgen
– Leiders van het IMF falen en verzwijgen

Stilaan moet Piet dus plaats ruimen voor dagelijkse kost, Jeroen zal het graag horen.

take down
the paywall
steun ons nu!