Lokaal, Antwerpen -

Antwerpen verwaarloost Sint-Anneke

De meeste toeristen kennen het niet of hebben er alleen maar over gelezen in reisgidsen: het Sint-Annastrand. Hier kwamen de Antwerpenaren vroeger al met de veerboot naartoe om van de befaamde mosselen op Sint-Anneke te genieten.

woensdag 25 juli 2012 00:18
Spread the love

Net als vroeger is het Sint-Annekestrand weer een recreatief middelpunt van Antwerpen. Naast het permanente stadstrand langs de Schelde vind je hier ook diverse horecagelegenheden, een openluchtzwembad, een camping, diverse speelgelegenheden en het Sint Annabos.

In de zomermaanden is het vaak gezellig druk op en rondom het strand. Locals komen op het strand of de dijk liggen, eten en drinken wat in de vele restaurantjes achter de dijk of maken een wandeling over de wandeldijk. In de wintermaanden is het een stuk rustiger, maar zeker ook de moeite waard om te bezoeken. Lekker uitwaaien op het strand of genieten van een hapje en een pint kan het hele jaar door.

Is Sint-Anneke vandaag nog even  aantrekkelijk als over een paar maanden geleden? Deze vraag stelden wij ons na een bezoek voorbije dinsdag  24 juli op een zomerse namiddag…

Eerst en blijft de bedreiging voor het verder bestaan van het Sint-Annabos actueel met het geplande BAM-tracé er over .De ‘Plage’ staat vol onkruid tot het groot ongenoegen van de vaste zonnekloppers. Van de drie in 2003 beloofde openbare douches, is er nog maar één geïnstaleerd en die werkt zelfs niet! De minigolf moest plaats maken voor een afschuwelijk tweeverdiepingengebouw dat een kunstatelier zou worden, maar vooral dienst doet als woning  op de eerste verdieping van de dochter van een bewoner van Linkeroever met brede schouders… Voeg er nog bij dat de ligprijzen op de nabijgelegen camping op een paar jaar tijd zijn gestegen van 8,5 naar 22,5 euros. Verleden week werd er 3 keer tijdens dezelfde nacht ingebroken op de camping. De slagbomen van de camping werken niet … Beelden spreken voor zichzelf…

Heel veel nalatigheden dus, voor een plek die vooral gebruikt wordt door mensen die zich geen vakantie in het buitenland kunnen permitteren.

Toch willen wij ook tonen hoe gezellig het is daar te vertoeven via volgende fotoreportage:
http://www.flickr.com/photos/nieuwsblad/sets/72157630733747082/show/

 

take down
the paywall
steun ons nu!