Lokaal, Antwerpen, Antwerp Marathon, Antwerp Ironman, Antwerpen Sport, De Zomer van Antwerpen, Marc Herremans -

IronMan 70.3 in Antwerpen.

Op zondag 22 juli kwamen de ijzeren dames en heren in actie op de Antwerp Ironman 70.3. De start met meer dan 1.000 deelnemers lag aan het Galgenweel, waar de atleten hun loodzware race begonnen met 1900 meter zwemmen. Daarna reden ze 90 kilometer op de fiets door de Antwerpse haven en sloten ze hun wedstrijd af met een halve marathon (21 kilometer) in de Antwerpse binnenstad.

zondag 22 juli 2012 22:44
Spread the love

Voor de derde keer op rij won Bart Arnouts voor Bert Jammaer en de Rus Stanislas Krylov  in 3u44’51”.  De triatlon van Antwerpen lokt  altijd velen toeschouwers om evidente redenen : bewondering voor de prestatie van de atleten, kijken naar strakke afgetrainde sportlijven, en supporteren voor de Antwerpse topfavorieten .  Bovendien loopt het parcours dwars door de stad, het is  dus altijd een echt spektakel waar je met je neus opzit. De Ironman Antwerpen is een halve triatlon, die sinds 2004 jaarlijks wordt gehouden over de afstand van zwemmen (1,9 km), wielrennen (90 km) en hardlopen (21 km). Via deze wedstrijd kan men zich plaatsen voor het wereldkampioenschap triatlon in Hawaï. De wedstrijd ontstond in 2004 onder de naam ‘Marc Herremans Classic’ en is sindsdien de belangrijkste triatlonwedstrijd in België. De eerste twee edities werden georganiseerd op het Circuit van Zolder om pas sinds 2006 Antwerpen te starten in het Galgenweel te Linkeroever.

dagelijkse newsletter

Unite Talks: Mohamed Barrie

This interview is one to to take your time for! 🙏 🔆 45 minutes of Mohamed Barrie!🔆 💥 Mohamed is a dedicated social worker, organizer and advocate for veganism. He shares his view on structural racism, power, exclusion and veganism. 🌏 Based on his own experiences he shines a new light on the vegan movement and on the role of racism within these movements. 〄 PS: We just started doing these interviews, so feedback is much appreciated!

Geplaatst door u:nite op Dinsdag 20 oktober 2020

take down
the paywall
steun ons nu!