Lokaal, Antwerpen, Patrick Janssens, 21 juliviering, Cathy Berx, Gesneuvelden WO I en II, Onafhankelijkheid België -

Nationale feestdag in Antwerpen

Met een traditionele plechtigheid aan het monument van de gesneuvelden in het stadspark hebben flink wat Antwerpse notabelen de nationale feestdag van 21juli gevierd. Provinciegouverneur Cathy Berx en burgemeester Patrick Janssens legden kransen neer bij het monument. Het is tevens een herdenkingsplechtigheid voor de gesneuvelden in de eerste en tweede wereldoorlog.

zaterdag 21 juli 2012 16:36
Spread the love

De plechtigheid werd gevolgd door een bloemenhulde aan het standbeeld van koning Leopold I op de Leopoldplaats. Op 21 juli viert België haar nationale feestdag. Op 21 juli 1831 legde Leopold I de grondwettelijke eed af, en werd daarmee de eerste Koning der Belgen. Daaraan vooraf ging een burgerrevolutie tegen de Nederlandse koning Willem I, die uiteindelijk tot de onafhankelijkheid van België zou leiden.

take down
the paywall
steun ons nu!