Samenleving, Lokaal, Antwerpen, Antwerpen Proeft, Bollekesfeest, Gedempte Zuiderdokken -

Zesde Bollekesfeest welkom op Gedempte Zuiderdokken

ANTWERPEN - Het zesde Bollekesfeest met Antwerpen Proeft brengt vier dagen lang het beste van Antwerpen met een mix van culinaire proeverijen, muziek en animatie. De voornaamste bedoeling van dit evenement blijft het publiek topgerechten aan te bieden tegen lage prijzen.

vrijdag 20 juli 2012 10:10
Spread the love

Het vierdaagse stadsfestival Bollekesfeest met Antwerpen Proeft schiet op donderdag 16 augustus 2012 uit de startblokken op de Gedempte Zuiderdokken en het Museumplein. Bezoekers worden er verwend met al het beste dat Antwerpen te bieden heeft in een gezellige en ongedwongen sfeer.

Enkele buurtbewoners hadden in mei een klacht ingediend tegen het organiseren van evenementen, wegens de overlast op het plein, zoals onder meer de jaarlijkse Sinksenfoor, Antwerpen Zingt en het Bollekesfeest, maar de rechter verwierp hun klacht, zodat het Bollekesfeest ook dit jaar op de Gedempte Zuiderdokken kan plaatsvinden.

Radio Muzak

Het Bollekesfeest 2012 pakt uit met een door en door Antwerpse affiche waarop namen prijken als School is Cool, Axl Peleman en zijn live band, Nathalie Meskens en ook de nieuwe Bollekesband Radio Muzak. Muziekliefhebbers die het wat intimistischer zien, kunnen op het Museumplein gaan genieten van één van de Antwerpse groepjes in de De Koninckcaravan.

Sofa

Daarnaast biedt het Bollekesfeest ook een mooie portie cultuur voor iedereen. Zo is er Amber&S: een op maat gemaakte kinderstadslegende van Dimitri Leue over de kleine Amber die de stad ontdekt. Mooie Antwerpse legendes komen overigens ook aan bod in een begeleide dialectwandeling.

Wie na de wandeling nog niet genoeg heeft van het Antwerpse dialect kan meedoen aan het Groot dictee der Antwerpse taal. Achteraf rustig ontspannen, kan in de langste A-sofa met een lengte van 64,77 meter.

Streekproductenmarkt

Traditioneel staat er tijdens het Bollekesfeest met Antwerpen proeft heel wat culinaire verwennerij op het programma, en ook dat is top en top Antwerps. Zo is er naast de streekproductenmarkt en de bars voor het eerst én exclusief – de Antwerpse StreekBistro op de Gedempte Zuiderdokken.

Daar ontdekken liefhebbers een gevarieerd streekproductenmenu, streekgerechtjes of desserten in een authentiek kader. De culinaire diversiteit van de stad komt dan weer aan bod op Boulevard 170. Op deze kleurrijke markt kunnen bezoekers proeven van exotische gerechtjes uit de landen van 170 Antwerpse gemeenschappen.

Luxepalviljoen

Gedurende deze vier dagen is ook Antwerpen Proeft weer van de partij. Meer dan 35 Antwerpse restaurants, cateraars en speciaalzaken serveren er hun lekkernijen. Wie het graag wat luxueuzer heeft, kan in het luxepaviljoen gaan proeven van een gastronomisch viergangenmenu met elke gang van een andere topnaam. Reserveren kan op www.antwerpenproeft.be.

Hand-t-werpen

Topchef Viki Geunes van ’t Zilte in het MAS is de ambassadeur van de zesde editie van Antwerpen Proeft. Alle bezoekers kunnen zelf hun bijdrage leveren aan dit sfeervolle feest. Verenigingen en families kunnen bijvoorbeeld de beste soep van ’t stad klaarmaken en daar een prijs mee winnen.

Gezellig keuvelen met een ontbijt erbij kan dan weer aan de XXL-tafel op de Leopold de Waelplaats. De stad trakteert voor 1.500 gasten, maar ook zelf iets lekkers meenemen kan zeker. Wie bewegen verkiest boven koken of eten, kan de spieren losgooien tijdens één van de dansinitiaties of bij het volksspel Hand-t-werpen.

Praktisch:

Zesde Bollekesfeest – Donderdag 16, vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 augustus 2012 – Gedempte Zuiderdokken en omgeving – Het volledige programma is te vinden op www.bollekesfeest.be.

take down
the paywall
steun ons nu!