Geven is leuker dan weggooien, weggeefwinkelmiddag in Brugge
Occupy Brugge, Wegwerpmaatschappij, Weggeefwinkel, Donkeycollectief -

Geven is leuker dan weggooien, weggeefwinkelmiddag in Brugge

donderdag 19 juli 2012 00:49
Spread the love

Woensdag hielden enkele actievelingen een ‘weggeefwinkel’ in het pand van het Donkeycollectief in Brugge. Ze konden rekenen op een ruime belangstelling van pers en publiek.  Het werd een gezellige middag van snuisteren tussen kleren en boeken, spontane babbels bij een drankje,

http://www.focus-wtv.tv/video/weggeefwinkel-geopend-brugge
 

Heel wat mensen kwamen zelf nog spullen brengen. ‘Ik ben blij dat iemand anders nog iets heeft aan die kleren van mijn kinderen!’
‘Het leven is  duur genoeg, blij dat ik op die manier toch iets ‘nieuws’ kan dragen…

’Dergelijke initiatieven gaan in tegen het defaitisme dat tegenwoordig de hoofdtoon lijkt te vormen. Mensen delen wél graag, als ze de kans krijgen. Armoedebestrijding lijkt niet bepaald een prioriteit te zijn van onze overheden, maar we kunnen elkaar  helpen.

In de diverse partijcampagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen zal men het binnenkort weer hebben over het (gebrek aan) gemeenschapsgevoel van de Bruggeling, Vlaming… Deze middag kon je gemeenschapsgevoel in werking zien, spontaan en hartverwarmend…

De actie is een soort vervolg op de weggeefactie van Occupy brugge van zondag 29 april jongstleden. (zie artikel https://www.dewereldmorgen.be/blogs/difilm/2012/05/01/gratis-kleding-weggeven-mag-niet-in-brugge)
Het Donkeypand is een stuk gezelliger…

Vanaf september hopen ze maandelijks een middag te openen.

take down
the paywall
steun ons nu!