Verslag, Nieuws, Bob dylan -

LuisterPost: Bob Dylan kondigt nieuwe plaat aan

Het is het jaar van de verrassingen. Bob Dylan kondigt vandaag zijn 35ste studioplaat aan. Die heet ‘Tempest’ en verschijnt op 11 september. De titels van de tracks zijn al vrij gegeven en de geruchten over de songs draaien op volle toeren.

dinsdag 17 juli 2012 10:10
Spread the love

In maart was het 50 jaar geleden dat Dylan (71) zijn debuut uitbracht, maar de man blijft niet op zijn lauweren rusten en heeft net zijn 35ste langspeler aangekondigd. Bij de kenners circuleerde het gerucht dat er eind vorig jaar sessies waren geweest in de studio van Jackson Browne in Santa Monica. Dylan is sinds de tweede helft van de jaren ’90 weer bijzonder creatief aan de slag, met meesterwerken als Love And Theft en Together Through Life dat nog geen drie jaar terug verscheen.
De geruchtenmachine draait inmiddels op volle toeren, met onder meer beweringen als zou er een lang nummer over de Titanic op staan en een over John Lennon. The Tempest is ook een toneelwerk van William Shakespeare, volgens sommigen het laatste dat hij (alleen) schreef. In elk geval, een kerstplaat is het deze keer niet.

De songs (zoals ze op iTunes staan, maar de muziek kan nog niet beluisterd worden)

Duquesne Whistle
Soon After Midnight
Narrow Way
Long and Wasted Years
Pay In Blood
Scarlet Town
Early Roman Kings
Tin Angel
Tempest
Roll On John

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!