A Song a Day : Marimbao (Mexico)

A Song a Day : Marimbao (Mexico)

maandag 16 juli 2012 16:19
Spread the love

O Trenzinho do Caipira

Osvaldo Hernandez en Juan Carlos Bonifaz spelen ‘O Trenzinho do Caipira’, een compositie van Heitor Villa-Lobos uit 1930, samen op marimba. De twee Mexicanen brengen zo hulde aan de Braziliaanse componist en zijn stuk dat ‘het kleine treintje van de Braziliaanse plattelansmensen’ in het binnenland nabootst. Oorspronkelijk geschreven voor orkest, daarna getranscribeerd voor cello en piano en zelfs voor koor, wordt het stuk weer nieuw leven ingeblazen op dit prachtige Zuid-Amerikaanse instrument.

Image : Rafael Serenellini, Justine vande Walle, Margot Locatelli
Sound : Cédric Plisnier, Kobe Goudeseune
Production : Jacoba Kint, Bee Hugyecz
Technical Coordination: Mathieu Alexandre

take down
the paywall
steun ons nu!