Verslag, Nieuws, België, Muffinman, Wegwerpmaatschappij, Vervaldatum, Cultuur van verspilling, Creatief met voedsel, Freegans -

Initiatieles containerduiken tegen voedselverspilling

Op het Antwerpse Frans Halsplein kon je zaterdag op het Say Something Festival leren ‘containerduiken’, beter bekend als ‘dumpster diven’. De controversiële workshop werd georganiseerd door Jeroen Robbe. "Het idee is eenvoudig", zegt Robbe. "Wie niet kan of wil betalen voor eten, gaat op zoek naar waar het gratis te vinden is. Niet in, maar achter de supermarkt."

zondag 15 juli 2012 14:01
Spread the love

Tijdens de workshop gingen de deelnemers niet naar een warenhuis. Er stond een container met weggegooide producten. Tijdens de workshop leerde  je dan hoe je nog eetbare producten van het afval kan onderscheiden. Wat het verschil is tussen een vervaldatum en ‘Bij voorkeur te gebruiken voor … ’ .

De workshop is een aanklacht tegen de buitensporige verspilcultuur. In Vlaanderen wordt naar schatting ongeveer 500.000 ton voedsel per jaar weggegooid. Dit is een regelrechte schande en onaanvaardbaar, vinden de organisatoren.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!