Betoging tegen besparingen trekt vandaag door de straten van Madrid (foto FB: Hayzea Ayze)

Spaanse mijnwerkers betogen in Madrid

woensdag 11 juli 2012 13:01
Spread the love

Een tweehonderdtal mijnwerkers uit de mijnstreken van Asturias en omstreken kwamen gisteren na een mars van twee weken aan in Madrid. De mijnwerkers protesteren tegen de plannen van de Spaanse regering om de subsidies aan de mijnen met meer dan 60 procent te verminderen. De indignados brachten een groot welkomstcomité op de been. De mijnwerkersmars was gisteren zelfs wereldwijd een trending topic op Twitter. Het lijkt alsof de 15m-beweging een nieuwe adem heeft gevonden. Met tienduizenden wandelden ze richting Puerta del Sol. Vandaag houden ze een grote betoging in Madrid tegen de besparingen.

Lees ook: https://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/07/06/spaanse-mijnwerkers-in-opstand-tegen-besparingen

Twitter:  #marchaminera #MarchaNegra

Mijnwerkers komen aan in Madrid

UPDATE

Tijdens de betoging kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen politie en manifestanten. De Politie vuurde rubberen kogels af. Er vielen meer dan 70 gewonden.

Betogers slaags met politie

take down
the paywall
steun ons nu!