Verslag, Nieuws, Wereld, Parwais -

“Doorgaan tot Parwais terug is in België”

Aan het kabinet van staatssecretaris Maggie De Block voerden enkele tientallen mensen actie tegen de uitwijzing naar Afghanistan van Parwais Sangari. “We hebben een vliegtuigticket bij waarmee De Block hem onmiddellijk moet terughalen”, zegt initiatiefneemster Riet Dhont. Er komen nog acties. “We gaan door tot Parwais terug in ons land is”, aldus actievoerder Stephan Galon.

woensdag 11 juli 2012 14:10
Spread the love

Als het van de actievoerders bij het kabinet van De Block afhangt, gaat de storm van protest tegen e uitwijzing van Parwais Sangari niet meteen liggen. “Straks is er nog een vergadering om nieuwe acties voor te bereiden. We gaan door tot Parwais terug in ons land is”, zegt Stephan Galon.

De actievoerders kregen De Block niet te zien, maar gaven een symbolisch ticket naar Afghanistan af aan haar kabinet.

“Ik ben nog maar eens beschaamd om Belg te zijn. We moeten een beetje consequent zijn. Als onze troepen daar oorlog voeren, is Afghanistan een oorlogsgebied. De Block moet zich dan ook excuseren voor haar uitspraak dat Afghanistan even veilig is als Brussel”, zegt filosoof Lieven De Cauter.

“We hebben de gewoonte om landgenoten in nood te repatriëren. Ik beschouw Parwais als een landgenoot in nood. Hij moet terug naar België gebracht worden”, zegt acteur Dirk Tuypens.

Parwais Sangari werd maandag teruggestuurd naar het Afghaanse oorlogsgebied. Hij vond nog geen onderdak. Zijn tante vindt het te gevaarlijk om hem in huis te nemen. Een hotel is geen optie omdat hij niet eens de juiste papieren heeft. Hij had vandaag een gesprek met een vertegenwoordiger van de Belgische ambassade in Kaboel. Aan Belga bevestigde Buitenlandse Zaken: “Zijn grootste probleem is momenteel het gebrek aan documenten”. Staatssecretaris Maggie De Block heeft dus een jongeman uitgewezen die daar nu zonder papieren rondloopt in een land in oorlog.

take down
the paywall
steun ons nu!