Nieuws, Europa, Milieu, België, Big Jump -

Big Jump Ninove viel in het water

De vele regen zorgde voor meer stroming op de Dender dan anders waardoor de burgemeester van Ninove geen toestemming wilde geven voor de Big Jump. Dat was buiten de lokale JNM-afdeling gerekend, die dan maar met zijn allen in het water vielen.

zondag 8 juli 2012 17:53
Spread the love

Het wordt een jaarlijkse traditie: overal in Europa springen duizenden mensen in waterlopen en rivieren om hun eis voor propere waterlopen kracht bij te zetten. Dit jaar dreigde de Big Jump in het water te vallen. Door het vele regenweer was er immers meer stroming dan anders op heel wat rivieren, waardoor brandweer en politie op heel wat plaatsen zwemmen niet veilig achtten.

In Ninove waren er door het slechte weer minder mensen dan voorzien komen opdagen. De aanwezigen mochten bovendien van brandweer, politie en burgemeerster niet in het water springen.

De lokale JNM afdeling oordeelde daar echter anders over, ze lieten zich met zijn allen van de voetgangersbrug in het water van de Dender vallen.

take down
the paywall
steun ons nu!