Verslag, Nieuws, België -

Gentse Feesten-debatten verhuizen naar rode pluche

De debatten op de Gentse Feesten onder leiding van Eric Goeman zijn al bijna even klassiek als de feesten zelf. Voor de 23ste keer sluit Goeman zich met een lange lijst eminente sprekers elke namiddag op in een zaal. Deze keer is dat wel de 'mooiste zaal van Gent', het NTG op het Sint-Baafsplein.

vrijdag 6 juli 2012 16:29
Spread the love

De rebellen strijken neer in het rode pluche, merkte een notabele op toen bekend raakte dat de Gentse Feesten-debatten verhuizen naar het NTG op het Sint-Baafsplein.

Habitués moeten zich geen zorgen maken. Voor de rest verandert er niets. Eric Goeman nodigt elke dag van de feesten een reeks gasten uit die zich dan vier uur lang buigen over een heet hangijzer.

Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur zijn er deze keer wel drie stadsdebatten in samenwerking met de Gentse stadskrant Tienstiens.

Het openingsdebat op zaterdag 14 juli gaat over Dexia en hoeveel dat debacle ons en onze welvaartsstaat nog gaat kosten. Daarover kruisen onder meer Dirk Van der Maelen, Bernhard Ardaen (van het boek Tijdbom Dexia), Koen Schoors en journalist Dirk Barrez de degens.

Uitkijken is het ook naar het debat “Hoe durven ze? Jawel, ze durven. Maar wat doen we er aan?” Peter Mertens, auteur van ‘Hoe durven ze?’ gaat samen met vakbondsvoorzitters Rudy De Leeuw en Jan Vercamst en onderzoekers/verontwaardigden als Thomas Decreus en Ferdi De Ville op zoek naar uitwegen uit de crisissen.

Het volledige programma staat op de website van Trefpunt vzw.

take down
the paywall
steun ons nu!