Zonne-energie was in de eerste helft van dit jaar goed voor 4,5 procent van de totale Duitse stroomproductie.
Nieuws, Europa, Milieu, Duitsland, Zonne-energie -

Duitsland breekt wereldrecord zonne-energie

BRUSSEL — Duitsland heeft opnieuw het wereldrecord energieproductie uit zonne-energie gebroken. Het land produceerde in de eerste zes maanden van dit jaar 14,7 terrawattuur (TWh) energie.

vrijdag 6 juli 2012 12:17
Spread the love

Dat is de helft meer dan in dezelfde periode vorig jaar, en bijna evenveel als de totale productie in 2011 (19 TWh). Zonne-energie was in de eerste helft van dit jaar goed voor 4,5 procent van de totale Duitse stroomproductie. Dat lijkt weinig, maar de zonne-energie heeft vooral de timing mee: de energie wordt vooral geproduceerd op de momenten waarop ook de vraag piekt.

Volgens het Duitse Netwerkbeheeragentschap wordt er ook nog altijd volop geïnvesteerd in nieuwe capaciteit. Tussen januari en april werd voor 2328 megawatt aan nieuwe zonnesystemen geïnstalleerd. Daarmee komt Duitsland in de buurt van een totaal van 28 gigawatt.

take down
the paywall
steun ons nu!