Nieuws, Samenleving, Brussel, Cultuur, Fiets activisme, Mobiliteit, Fietsactivisten, Fiets, Brussel, Roel de cleen, Iris plan II, Klaus Bondam -

Brusselen voor fietsers

Brusselen voor fietsers
woensdag 4 juli 2012 18:30

BRUSSEL – Brussel is schijnbaar niet bedoeld voor fietsers. Het claxonneren typeert het achtergrondgeluid van het alledaagse leven in de stad. Koning auto controleert de stad. En files maken de stad waterdicht.

Maar als je dichterbij komt, kan je tussen de rijen auto’s een glimp opvangen van mechanische wielen. En wanneer de uitlaatgassen oplossen, kan je zelfs fietsers voorbij zien komen, gebogen over hun stuur, snel en geconcentreerd.

Zijn dat niet die enkele overtuigden, behorende tot de harde kern? Zijn zij niet allen atleten met een geheime doodwens? Wie bestuurt die fietsen? En wat heeft Brussel te bieden aan tweewielers?

Dit is een kijk in het leven van verschillende mensen met een passie voor fietsen. Zij houden zoveel van hun fiets vanwege hun werk, de politiek, het lobbyen, het repareren, of gewoon al voor het alledaagse transport. De fiets blijkt beloftevoller voor Brussel dan een eerste indruk verraadt.

take down
the paywall
steun ons nu!