Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Horeca, Roken, Rookverbod, Fedccaf, Horecaclaim, Kruistocht tegen rookverbod -

Kruistocht tegen het rookverbod

ANTWERPEN - Een jaar na de invoering van het rookverbod in cafés blijkt de omzet bij een groot aantal café-uitbaters zo gevoelig gedaald dat een faillissement dreigt. Volgens FedCaf Belgium en Horecaclaim België is het rookverbod aanvechtbaar. Zij willen een kruistocht aanvatten om uitbaters te sensibiliseren en het betuttelend verbod te laten intrekken. De actie startte maandag in Antwerpen.

dinsdag 3 juli 2012 11:45
Spread the love

Horecaclaim komt aanwaaien uit de gelijknamige Nederlandse beweging die reeds een beperkt succes kende. Via privé-investeerders hoopt de organisatie voldoende steun te vinden om de procedures te financiëren die nodig zijn om het rookverbod op Europees vlak te bestrijden en de regeringen te dagvaarden.

“De overheid heeft door de invoering van het rookverbod schade berokkend aan de horeca-uitbaters, wat neerkomt op broodroof”, zegt Horecaclaim. Omdat de antirookacties worden gesteund door de staat wil dat zeggen dat Jan Modaal mee betaalt voor die acties.

Horecaclaim stelt dat de ‘meerookleugen’ is gefabriceerd zonder wetenschappelijke gronden. Ze wil dat ondernemers zelf kunnen beslissen of in hun zaak roken toegestaan wordt en de burgers de keuze laten of zij hun gezondheid in gevaar willen brengen.

take down
the paywall
steun ons nu!