Zwevegemstraat4: Kortrijk Pic Nic Street: 1 juli 2012, Kortrijk

Zwevegemstraat4: Kortrijk Pic Nic Street: 1 juli 2012, Kortrijk

maandag 2 juli 2012 00:53
Spread the love

Een zestigtal picknickers bezetten zondagnamiddag de Zwevegemsestraat in Kortrijk tussen 14 en 17uur. Initiatiefnemers Peter Van Synghel en Andy Olieu wilden met de actie komaf maken met het steeds slechter wordende imago dat deze straat toegemeten krijgt binnen de stad en in de media. Zij vinden dat deze straat, waar heel wat migranten-ondernemers een zaak begonnen zijn, beter verdient. Ze ontkennen niet dat de buurt rond de Zwevegemsestraat kampt met problemen inzake drugstrafiek, verkrotting, mensen die er illegaal verblijven, maar ze verwijten het stadsbestuur (CD&V-VLD meerderheid) tegelijkertijd dat deze de problemen vooral repressief aanpakt, met veel politievertoon en te weinig preventief en curatief. Pas sinds het opengaan van het winkel-en koopcentrum K, waardoor de Zwevegemsestraat één van de voornaamste toevoerroutes is naar dit centrum, is het stadsbestuur zich beginnen interesseren voor deze buurt, klinkt de aanklacht.

Voor wat meer historische achtergrond over deze Kortrijkse wijk:

het cursiefje: http://patrickghyselen.wordpress.com/k-town-anytown/zwevegemstraat4kortrijk-pic-nic-street/

take down
the paywall
steun ons nu!