Reportage, Nieuws, Cultuur, Lokaal, Antwerpen, Straattheater, Murga Parade 2012, Red de Murga's -

Murga Parade 2012 was waanzinnig feest!

ANTWERPEN - Op zaterdag 30 juni 2012 trok het groot Murga-spektakel voor de zesde keer door de straten van Antwerpen! Meer dan 600 deelnemers zorgden voor een positieve boodschap. Zij lieten het resultaat zien van maandenlang hard labeur met veel plezier, bonte kostuums, opzwepende muziek, uitbundige danspasjes én iedere Murga met zijn eigen unieke verhaal. Eén waanzinnig feest!

zondag 1 juli 2012 20:39

Met in totaal 18 Murga’s afkomstig uit Gent, Leuven, Antwerpen en zelfs Rome en Barcelona, verspreidden ze zich over verschillende Antwerpse pleintjes en creëerden er een uitgelaten festivalsfeer. Vervolgens trokken ze naar de Grote Markt waar Antwerpse straatartiesten, het majorettenkorps Va et Vient en het straattheatergezelschap PikzPalace het publiek alvast opwarmde.

Zodra de Murga’s aankwamen, ontstond er een grote jam van kleuren, dans en muziek! Op een bepaald ogenblik was er echter ook een indrukwekkende stilte om te protesteren tegen de beslissing van de minister van Cultuur om Murga niet langer te subsidiëren als sociaal-artistieke organisatie zoals voorzien in het Kunstendecreet.

Na de gezamenlijke opzwepende Murga-Jam trok de hele parade naar het Steenplein, waar de dag werd afgesloten met een BBQ, een tombola en een afterparty.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!