Nieuws, Samenleving, Antwerpen, Lokaal, Antwerpen, Belastingen, FOD Financiën, Belastingfestival, Belastingaangifte -

Op het nippertje binnen: belastingfestival

ANTWERPEN - De aangifte van de inkomstenbelasting moest uiterlijk op 28 juni om middernacht ingeleverd worden. In Antwerpen is er reeds jaren een festivalletje aan de brievenbus van de FOD Financiën, met een beker voor de eerste laatkomer. De avond wordt gevuld met optredens, de gasten brengen zelf drank en versnaperingen mee om ze te delen met anderen.

vrijdag 29 juni 2012 16:30
Spread the love

Een gestage stroom kon men het niet noemen, maar toch passeerden nog tientallen mensen die op de valreep even hun brief kwamen bussen bij de FOD Financiën. Het aantal neemt jaar na jaar af door het groeiende gebruik van Tax-on-Web en de vereenvoudiging waar onder anderen steuntrekkers van kunnen genieten. Die hoeven helemaal niets meer te doen, de overheid weet immers perfect welke hun (schamele) inkomsten zijn.

Wie zijn papieren aangifte nog niet verstuurde, kan nog een online aangifte indienen tot 17 juli.

Als we de vergelijking maken met vorige edities (zie de verwijzing onderaan deze pagina) dan blijft de vraag of het festival de komende jaren nog zal kunnen plaatsvinden. Voor deze editie maakten we het een beetje gezellig.

take down
the paywall
steun ons nu!