Verslag, Nieuws, Samenleving, België, Brussel, Politiegeweld, Brussel, Abvv jongeren, Politierepressie, Antifascistische betogingen, KAJ-JOC, Recht op vrije meningsuiting, Poelaertplein -

Betoging tegen politiegeweld in Brussel

BRUSSEL - Woensdag kwamen enkele honderden mensen samen aan het Poelaertplein om hun ongenoegen te uiten over politiegeweld tegen antifascistische betogers op 17 juni in Brussel. De bijeenkomst mondde uit in een kleine optocht door de straten van Brussel met een hoofddeksel als symbolische bescherming tegen het politiegeweld. Een dertigtal verenigingen nam deel aan de actie.

vrijdag 29 juni 2012 10:45
Spread the love

Jongeren van de JOC (de Franstalige KAJ) en ABVV-FGTB werden op 17 juni hardhandig aangepakt door de politie toen ze op weg waren naar een betoging tegen fascisme naar aanleiding van de anti-islamactie van de rechtse Parti Populaire en de neonazibeweging Nation.

De betogers zijn verontwaardigd dat de antifascistische activisten hard werden aangepakt terwijl de extreemrechtse betoging gewoon werd toegelaten. Ze vragen minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) om een onderzoek in te stellen naar het politie-optreden van zondag 17 juni, vooral in het metrostation Troon. De betogers uitten ook hun verontrusting over de toegenomen repressie door politiediensten bij vreedzame sociale acties.

dagelijkse newsletter

take down
the paywall
steun ons nu!