Lokaal, Antwerpen, Vitalski, Antwerpen studentenstad, Zoo Antwerpen, Homohuwelijk, Nachtburgemeester -

Nachtburgemeester Vitalski trouwt tientallen afgestudeerden voor één nacht

ANTWERPEN - Antwerpen telt momenteel meer dan 38 000 studenten. Bij de start van ieder academiejaar verwelkomt de stad hen met het welkomsteest StuDay. Jaarlijks studeren er zo’n 8000 Antwerpse studenten af. De stad zwaait deze studenten telkens uit met het evenement A-Dream. Zo hoopt het lokale bestuur dat ze ambassadeurs van de stad worden en dat Antwerpen hun werk- en woonplek wordt.

donderdag 28 juni 2012 14:36
Spread the love

Iedere laatstejaars Academische Master of Professionele Bachelor kreeg thuis een persoonlijke uitnodiging voor A-Dream in de bus. De Marmeren Zaal en het Kioskplein van de Antwerpse ZOO vormden het decor voor A-Dream 2012, het afstudeerfeest waar de laatstejaarsstudenten afscheid nemen van het studentenleven.

Retroparty
 

Voor de organisatie van de vierde editie van A-Dream ging Antwerpen Studentenstad in zee met Radio Ultra Modern. De afgestudeerden werden verwelkomd op een retroparty in de glamour en stijl van de jaren ’40, ’50 en ’60 met een Beauty Boudoir (De Modernettes), livemuziek met DJ Dunja & Live Sax, DJ Sep & Hop, Charlie&Ston (host + acts + dance battles),The Breakabilly’s, Compagnie VATRA (FR), Florian Brooks & VJ Cyclob Max.

Homohuwelijken
 

Nachtburgemeester Vitalski trouwde in de gelegenheidshuwelijkskiosk tientallen geliefden voor één nacht, waaronder opvallend heel wat vrouwelijke en mannelijke homokoppels. De nachtburgemeester kon daar best mee leven, maar wees er telkens toch op dat men niet mag vergeten kindjes te verwerken, zodat in de toekomst Antwerpen een studentenstad kan blijven.

Studentenstad

Sinds 2009 organiseert het agentschap Antwerpen Studentenstad A-Dream. De eerste editie in 2009 was met 1000 bezoekers in Urban Outfitters meteen een schot in de roos. Studenten konden genieten van een optreden van Absynthe Minded en Merdan Taplak. Voor de tweede editie koos het agentschap de Shopping Stadsfeestzaal als locatie met Pieter Embrechts & the New Radio Kings als act. Vorig jaar trok de organisatie voor de eerste keer naar de ZOO van Antwerpen, waar 1.900 laatstejaarsstudenten afscheid namen van hun studententijd in de stad. Deze keer waren er meer dan 2000 studenten aanwezig.

Investeren

De Antwerpse schepen voor Onderwijs, Robert Voorhamme (sp.a) mocht in de late uurtjes enkele pretpaketten overhandigen aan laatstejaarsstudenten die in de prijzen vielen. De schepen hoopt nu dat de afgestudeerden er massaal zullen voor kiezen in de Scheldestad te blijven, te investeren in de stad, werk te vinden en alzo een volwaardige toekomst in Antwerpen op te bouwen, “Omdat deze stad jonge mensen met talent nodig heeft.”, aldus de schepen. De vijfde editie van A-Dream zal volgend jaar ook in de Marmeren Zaal van de Antwerpse dierentuin plaatsvinden.

take down
the paywall
steun ons nu!